Trouwen in de zomer

Trouwen in de zomer - Dat blijft toch altijd spannend in Nederland!

Het is vanzelfsprekend dat je je trouwdag door wil komen zonder regen. Maar, wanneer één van de wensen ook is om daadwerkelijk buiten het ja-woord te geven, zul je hier in Nederland al snel concluderen dat trouwen in de zomer the way to go is. Alhoewel, de zomers in ons kikkerlandje zijn de laatste jaren ook niet meer zoals we mogen verwachten..

Dit is precies wat Bart en Bo Hofmans-Heijman dachten tijdens de zoektocht naar hun ideale trouwlocatie: “Bij Buitenplaats Amerongen kun je zowel binnen als buiten prachtig trouwen. We werden op slag verliefd op het totaalplaatje. De variatie tussen de hippe bijgebouwen en de tuin met alle prachtige bloemen: de ideale locatie voor onze ceremonie! De mogelijkheid om naar binnen te verplaatsen wanneer dit nodig zou zijn, gaf voor ons de doorslag. Tja, het blijft toch Nederland. Je weet het hier nooit..” 

    

Bart en Bo hebben hun dag uiteindelijk door mogen brengen zonder ook maar één druppeltje regen en kijken terug op een fantastische dag: “De diversiteit en de sfeer die de locatie met zich meebrengt is ongekend. Voor zowel een binnen als buiten bruiloft biedt Buitenplaats Amerongen meerdere plekken. De ceremonie vond plaats in de tuin met uitzicht op de bossen. Hierna proostten we buiten bij de Oranjerie. Voor de borrel en het diner verplaatsten we ons naar het Poortgebouw. Oh! Aan het einde van de dag genoten de mannen nog van een speciaal biertje in de tuin en hebben we uiteindelijk met zijn allen gefeest in het Koetshuis. En dat allemaal op één locatie!” 

Dat het stel trouwde in de zomer was van verre zichtbaar: naast de romantische lampionnen in de bomen en de Perzische tapijtjes op het gras, waren er bloemen in overvloed. “Een thema of kleur hadden we niet echt.” aldus Bo. “We hebben er juist voor gekozen om te werken met verschillende bloemen en dus ook verschillende kleuren. Zo bestond mijn bruidsboeket uit een mix van veldbloemen en werd deze stijl doorgetrokken in de boeketten op tafel.

De kleding van het bruidspaar paste ook bij het seizoen: “Bo droeg open schoenen onder haar jurk (inclusief felgekleurde nagellak!) en zelf droeg ik een blauw pak, gemaakt van een zomerse stof”, aldus Bart.

De gehele dag verliep relaxed, iets dat het stel ook graag terug wilde zien tijdens het diner: “We wilden heel graag een rustige sfeer tijdens het avondeten. Gewoon even een casual momentje, waarbij iedereen de kans kreeg om met elkaar te kletsen. De voorgerechtjes werden geserveerd op het terras van het Poortgebouw aan het eind van de borrel en pas daarna verplaatsten we ons naar binnen.” Voor het hoofdgerecht, dat bestond uit kabeljauw en scharrelkip, nam iedereen plaats aan de twee lange tafels  op de zolder. “We kozen voor kleine voorgerechtjes als coquilles en taartjes van ossenhaas en sloten  het diner af met verse aardbeien, om vervolgens met de voetjes van de vloer te gaan gedurende het feest!”.

     

Fotocredits: www.mooibelichttrouwreportages.nl