Kasteel

Kasteel Amerongen vormt een absolute meerwaarde voor uw bijeenkomst. Niet alleen als entourage, maar ook als culturele activiteit tijdens het programma.

Museum
Het Kasteel is ingericht als kleinschalig museum en vormt hierdoor een absolute meerwaarde als programmaonderdeel van uw relatie evenement, congres, privé feest, vergadering of bedrijfsfeest. Het Kasteel kan eveneens worden ingezet voor speciale gelegenheden met een zakelijk karakter.

Wilt u meer over weten over het Kasteel als ontvangstlocatie, neem dan contact op met Peter-Paul Swijnenburg via 0343 45 56 92 of mail hem.

Foto's
Zie het fotoalbum onderaan deze pagina. Het album wordt het beste in Chrome weergegeven.

Wat is er te zien
Het huidige Kasteel dateert uit 1680 en werd bewoond door families van diplomaten en militairen die een prominente rol speelden in de (inter)nationale politiek. In het Huys (zoals het Kasteel in de volksmond genoemd werd) kunt u o.a. de adelsbibliotheek, de beroemde 17de eeuwse Van Mekeren kabinetten en de zogenaamde Wijts collectie (bestaande uit 24 portretten van familieleden en officieren) bewonderen. Daarnaast huist het Kasteel één van de drie adellijke muziekbibliotheken van Nederland. De dertien meter hoge Galerij en de prachtige plafondstukken in de Grote Salon zijn meer dan de moeite waard om te bezichtigen.

Foto's Kasteel Amerongen

Zie het fotoalbum onderaan deze pagina.

Openingstijden en tentoonstellingen
Voor openingstijden en actuele presentaties en tentoonstellingen kijkt u op de website van Stichting Kasteel Amerongen. Buiten de openingstijden kunnen wij ook een rondleiding voor uw gezelschap organiseren.

Lees hier verder over de historie van het landgoed.